Dansen als een edelman

Een presentatie over de verborgen boodschap van symbolen en andere (beeld)taal.

 

Op basis van mijn boek Dansen als een edelman kan ik een inspirerende, op jouw doelgroep afgestemde presentatie samenstellen, waarin bekende logo-ontwerpen in een decor van alledaagse gebeurtenissen een verrassende betekenis krijgen. Ik ga ver terug naar de oorsprong en betekenis van vorm die, verpakt in symbolen, ons dagelijks onder ogen komt.

Tijdens deze presentatie leer ik je de onderliggende boodschappen van beeldtaal te herkennen. Daardoor ‘lees’ je een logo of (merk)beeld ineens op een heel andere manier en gaat een doodgewoon symbool een compleet nieuwe betekenis krijgen.

Meer dan interessant voor:

Marketing en media events

Organiseer je binnenkort een kleinschalig evenement en ben je op zoek naar een originele gastspreker? Of het nu om de food-, automotive-, retail-, zorg-, sport-, bouw- of mediabranche gaat, ik vind altijd genoeg aanknopingspunten om de bezoekers een boeiend en leerzaam verhaal te vertellen. Zelfs als het gaat om hun eigen merklogo, heb ik marketeers vaak iets verrassends te melden.

Scholieren en studenten

Doordat ik als vormgever dagelijks logo’s vormgeef, kijk ik anders tegen zaken aan. Welke thema’s zie ik keer op keer terugkomen en wat willen de afzenders hiermee (bewust of onbewust) duidelijk maken? Mijn presentatie is een prachtige aanvulling op elk vakkenpakket (onder- en bovenbouw) en past goed bij een les/college Maatschappijleer, CKV, Nederlands, Engels, Geschiedenis of Biologie. Helemaal fascinerend voor leerlingen die opgeleid worden tot vormgever.

Bedrijven en bureaus

Wil je de medewerkers van je bedrijf op een andere manier naar vormgeving laten kijken? Zeker als dit vakgebied dagelijks onderdeel uitmaakt van de werkzaamheden, zoals bij bv. een reclame-, ontwerp- of architectenbureau, kan de informatie uit mijn presentatie heel bruikbaar zijn.

Clubs en verenigingen

Voor wetenschappelijke kringen, Rotaryclubs, loges, (vak)verenigingen, leesclubs, gespreksgroepen, yogastudio’s, spirituele en religieuze centra is deze presentatie heel aantrekkelijk, omdat velen onder hen al redelijk bekend zijn met de materie die ik behandel. Het enige wat ik doe is losse eindjes aan elkaar knopen. Of bestaande ‘plaatjes’ opnieuw inkleuren.

Voortaan ga je anders kijken naar…

Geïnteresseerd in deze presentatie?

Nodig mij dan uit op een evenement, seminar of relatiedag, voor je personeel, een college, studiegroep of ander gezelschap! Ik doe zelfs aan 1-op-1 presentaties, waarbij ik je in een persoonlijk of online gesprek veel kan vertellen.  Datum, tijdstip en locatie zijn in overleg bespreekbaar, evenals de lengte van de presentatie. Mijn tarief bepaal ik basis van branche, bedrijfsgrootte en aantal toehoorders. Voor vragen of meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Vul onderstaand formulier in en ik reageer zo spoedig mogelijk, meestal nog dezelfde dag.


    Ik ga akkoord met de opslag van mijn gegevens. Deze worden, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), alleen voor deze vrijblijvende aanvraag gebruikt.