Project omschrijving

Wie is de G.O.A.T.?

‘To be the G.O.A.T.’ Een opmerkelijke titel die alleen voorbehouden is aan sporters, muzikanten of andere bekende figuren die de beste aller tijden in hun vakgebied zijn (geweest).

De uitdrukking stamt uit de jaren ’90. Toen veranderde de vrouw van bokser Muhammad Ali zijn bijnaam ‘The Greatest‘ in ‘G.O.A.T.’ (Greatest Of All Time), dit in verband met het intellectueel eigendom en commerciële doeleinden van zijn merk(naam). Nog meer bekendheid kreeg dit acroniem (afkorting) door het album ‘G.O.A.T. – The Greatest Of All Time‘ van rapper LL Cool J.

Het is interessant dat deze letters het Engelse woord goat (geit) vormen, een naam die onbewust verwijst naar de enige geit uit de dierenriem: de Steenbok. Voor sommigen is dit het belangrijkste sterrenbeeld, omdat dit (net als Waterman) door Saturnus beheerst wordt. En Saturnus is de heerser, the Lord of the Rings… one ring to rule them all, oftewel; the Greatest Of All Time. Time = tijd. Cronos, Vadertje Tijd, Magere Hein… allemaal namen die met ‘gekroond worden tot..’ en het ‘beheersen van tijd’ te maken hebben.

Van hieruit kun je zoveel andere verbanden leggen… welke dit zijn?